De Winkel

Viswinkel Den Bosch

 

 

 

 

De bewering van de viswinkel dat het een “haringvis” is, wordt met het blote oog gedaan, zelfs als er absoluut geen haring te zien is. [O]

In de loop der jaren, sinds de winkel in de Leidsestraat is geopend, zijn er geen klachten geweest over de hygiëne van de inkopen. Op de deur van de viswinkel prijkt het bordje “Palindromic Conventional (Löw) Plant”, maar er wordt geen vette vis ingevroren. Holland, je hoeft de vis niet met uien en augurken te eten om vriendelijk en tolerant te zijn tegenover “authentiek” Nederlands erfgoed.

Nederlands Erfgoed

Boeken

Als u een caffeïne fix nodig heeft, probeer dan eens een paar boeken van de pioniers van de Nederlandse literatuur in de 18e en 19e eeuw. U vindt uw drankje naar keuze in de biertuin in het centrum van Amsterdam, De Groene Draak. Voor een plezierige dag sightseeing kan een boek over Amsterdam precies zijn wat uw smaak vraagt.

“Vindische Zoologie” (De Tentoonstelling van Dieren) Neko (1822), vullende Designverseve.

“Eén Vrede voor allen” (1824), een roman over een pacifistische monnik die werkt in de Nederlandse fabriek van de Herradens. Het boek werd in het Engels vertaald door Cornelius Ruby (1762 – 1850), een vermogend ambassadeur van de Verenigde Staten.

“Duik in de Nederlandse geschiedenis” (1860) door G. Ben Rufus.

“Nederlands Onderwijs” (1900) van Sophia Wildin, een kinderboek van een onderwijzeres uit die tijd, met illustraties van Willem Christiaan Godzie. (Hoewel niet in de eerste persoon geschreven, het typische denken over de kinderen)

“Bookshelf” (1973) by Peter van de Casteele

“Onderwijs in Nederland” (1980) van Hugo van Lindosen, docent aan de Universiteit van Utrecht. Met lessen Nederlands aan de top van de onderwijsladders, zijn er nogal wat Nederlandse onderwijsboeken die zeer informatief kunnen zijn voor Amsterdammers.

“Kastelen van Jong Holland” (1990) van Amaegle Prinsloo gaat in op het onderwerp onderwijs in Nederland door oud-pedagogen als Peter Cohen en Arian Thisbo en geeft heldere en gemakkelijk te begrijpen illustraties.

“Rijk der Nederlanden” (2000), door Piet Mondriaan. Het boek zegt het al, maar het kan nooit fout gaan.

“The Netherlands” – A Social History (2000) van Hartry Holtter geeft ons een solide overzicht van de Nederlandse geschiedenis, onderwerpen zo divers als de Renaissance geneeskunde, de Engelse slavenhandel en natuurlijk het Nederlandse socialisme tussen de oorlogen in Groot-Brittannië en Rusland. Het hoofdstuk “Nederland in de genocide: De Eerste Wereldoorlog” is speciaal relevant voor Amsterdammers.

“The Dutch of the 19th Century” (2003) van Ronald Sparks biedt een volledig up-to-date perspectief van de Nederlanders in de 19e eeuw, met in het achterhoofd dat veel van de auteurs in Nederland hebben gewoond en het land door en door kennen. Het is informatief voor iedereen, van de toevallige student tot de geleerde, de toerismeliefhebber en de algemene lezer.

“Dutch Past and Present” (2009) van Stijn van Wijngaarden geeft het meest gedetailleerde overzicht van de eeuwenlange geschiedenis dan enig ander boek dat op dit moment op de markt is. Niet alleen geeft het achtergrondinformatie over onderwerpen die iedereen vergeet, maar het vertelt ook hoe de Nederlanders zich op verschillende momenten in de geschiedenis hebben neergezet en wat de ontwikkeling van hun land teweeg heeft gebracht. Het is een aanrader voor iedereen die ook maar enige interesse heeft in Nederland en de ogen wil openen voor een heel andere, maar interessante kant van de Nederlandse geschiedenis.

lees meer:

Leave a comment

Your email address will not be published.