Hoe gebruik je een hybride bas

Zeeaas kopen

Elk voedsel dat zich in de maag van de vis bevindt, is een perfect aas om voor dit soort visserij te gebruiken.

zeeaas, zoals een spinner of een haak, heeft een andere vorm dan een spinner of een haak van een duiker. Hun lichaam is veel dunner. Het dunnere lichaam van het kunstaas maakt het moeilijk voor de vis om meer bewegingen te maken of zich vast te zetten. Tijdens het vissen is het niet belangrijk waar het aas wordt gehaakt. Het is echter wel belangrijk om goede foto’s te maken om mee naar huis te nemen en aan je vrienden te vertellen. Vlieg niet naar huis zonder een foto!

Door haken te gebruiken die bijna niet groter zijn dan een zakmes, vergroot je je kansen om vis te vangen! In deze sectie worden er een paar aangegeven.

Haak Beschrijving: Holle Haken

Deze haken zijn gemaakt om eenvoudig in een zinklood en in een haak te worden gestoken. Het is uiterst moeilijk voor de vis om te vissen naar een haak die in de zinklood en binnenin de haak is geplaatst.

Hoe gebruik je een holle haak: Steek eerst een haak in langs de zijkant van de zinker. Met de haak net binnen de zinklood, steek de haak met je duim en je vingers. Forceer de haak niet. Kijk naar de andere haken aan de zijkant, en probeer de gaten of vrijgekomen draden te vinden. Steek een haak in; je zult zien dat het gaatje of de draadjes vrijkomen. Steek nu een tweede haak in die gaten. Zo eenvoudig is het! Wanneer je onverwachts een vis vangt met een puro of gefermenteerde ramen, begint de zin terug te komen.

Haak Beschrijving: Holle haak.

Zeer vergelijkbaar met de Hollow Hooks, deze haken zijn uitgehold met taps toelopende staarten. Ze worden in de zinklood geplaatst. Zie hoe ze op de haak zijn geplaatst; dat geeft de vis veel aanmoediging om te proberen hem te haken!

Hoe gebruik je een holle haak: Steek eerst een haak in langs de zijkant van de zinker. Met de haak net binnen de zinklood, steek de haak met je duim en je vingers. Forceer de haak niet naar binnen. Zie je de gaatjes of losgelaten draadjes? Ook bij de andere haken. Met de tweede haak in het gat dat je zoekt, probeer je de hoek van de haak zo te veranderen dat je de haak op de eerste haak kunt laten glijden. Steek een haak in; u zult zien dat het gat of de draden vrijkomen. Steek nu een tweede haak in die gaten. Zo eenvoudig is het! Wanneer je onverwachts een vis vangt met een puro of gefermenteerde ramen, begint de uitdrukking terug te komen: “Ze schroefde de eerste haak, maar ving de tweede haak en sleepte dat ding naar de kant!”

Shallowhook & Hollow Hook.

Shallow Hook is een holle haak die vrij groot is. Hij wordt in de zinker gestoken, maar is smal genoeg om hem gemakkelijk te kunnen verwijderen.

Hoe gebruik je een Shallowhook: Pak een ondiepe haak waar een paar draden uit komen. Steek hem in de zinker, langs de lijnen wonden en waar zich nieuw kuit vormt. Een punt naar punt, trek de steel uit de bodem van de sinker en steek het in het onderste deel van de haak. Een perfect geplaatste klodder inktvis aas en de vis is gestrikt!

Lees meer:
Sportviswinkel 
Visspullen kopen 

Leave a comment

Your email address will not be published.