Hoe identificeer je een teek?

Ze kruipen op de huid en drinken bloed.

Ze zijn vaak drager van ziekten en andere parasieten.

De meest voorkomende teken

De meest voorkomende tekensoort is de edelhertenteek, maar ook andere tekensoorten zoals de Amerikaanse hondenteek en de bruine hondenteek komen in ons gebied voor. De bruine hondenteek heeft een voorkeur voor het bos, terwijl de Amerikaanse hondenteek overal kan voorkomen en een zeer slechte bedreiging voor honden vormt.

De rode hertenteek, die door de Union Society for the Prevention of Cruelty to Animals in de V.S. is aangewezen als voorkeursoort, is de meest voorkomende boosdoener voor het overbrengen van de ziekte Ehrlichiose op mensen.

Hoe identificeer ik een teek?

De gemakkelijkste manier om een teek te identificeren is door zijn handelingen. Bijvoorbeeld, de bruine hondsteken bijten de gastheer en graven zich dan in de huid in. De actie van de teek maakt een donkere plek op de huid die soms oplicht. Wanneer de infectieuze agentia (dat zijn eiwitten die op de huid van de gastheer worden afgezet) in contact komen met de huid, hechten zij zich aan de haren en veroorzaken zij de ziekte van Lyme.

Het is veel gemakkelijker om een teek te identificeren dan een vlo.

Teekbestrijding

Als u eenmaal hebt vastgesteld dat uw hond een teek heeft, moet u naar uw dierenarts gaan of een commercieel tekenbestrijdingsproduct gebruiken.

Om u veilig tegen teken te beschermen, moet u een product gebruiken dat speciaal bedoeld is om teken te bestrijden. Omdat veel vlooienbestrijdingsmiddelen giftig zijn voor katten en andere dieren, moet u uiterst voorzichtig zijn met de producten die u op uw hond gebruikt.

Als algemene regel geldt dat het beter is uw hond te behandelen met een product dat een etiket heeft voor bescherming tegen teken. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan als uw hond later een ander soort bescherming nodig heeft.

Het is het beste om uw hond maandelijks te behandelen. Breng de behandeling aan op uw hond tussen de schouderbladen. Voor de beste resultaten kunt u het beste een topische behandeling nemen die nystatine en permethrine samen bevat. Door uw hond regelmatig een bad te geven, verhoogt u de kans dat de teken eraf vallen. Anti tekenband

Anti tekenband

U moet speciale zorg besteden aan en controles uitvoeren om uw hond vrij van teken te houden. Voor plekken die voortdurend door teken worden aangetast, zoals de nek, de binnenkant van de oren en tussen de tenen, is regelmatig schoonmaken noodzakelijk. Door uw hond regelmatig te verzorgen, verkleint u de kans op teken. Maar let er wel op dat u dagelijks controleert op teken.

Als u in een gebied woont waar het bos dichtbegroeid is en er een groot gevaar is voor teken, moet u een biologisch controleprogramma opzetten. Het programma zou het hele jaar door tekencontrole moeten omvatten en sproeien met chemicaliën in de lente en de herfst.

Conclusie

Teken zijn de schrik van de hond en zijn eigenaar. U kunt een tekenprobleem vaak voorkomen door uw hond goed te verzorgen en maandelijks een effectief anti-teekmiddel toe te dienen. De zomer komt eraan, maar het risico om besmet te worden blijft bestaan. Volg dus de algemene richtlijnen voor tekenpreventie van uw dierenarts, en geniet van een gezonde en teekvrije hond.

Leave a comment

Your email address will not be published.