Hoe uw hond te borstelen

 

Trimsalon Uithoorn

 

 

 

Of uw hond nu een exemplaar is van de Italiaanse Greyhound of een Poedel, of misschien een Cocker Spaniel of een Dog de Bordeaux, of misschien zelfs een kleine Terrier, of als het een grote, pluizige Mopshond, of een mooie Chem-Lawn, of een gemiddelde grootte mormel, ze zouden profiteren van regelmatige verzorging.

Honden met lang haar, zoals Afghaanse windhonden en poedels, moeten om de zes tot acht weken naar de trimsalon om te voorkomen dat het haar te lang wordt en opvalt. Soms zijn er zelfs honden die graag door de tunnel van een föhn gaan. Wanneer de trimtijd aanbreekt, is het belangrijk dat de timing perfect is, wat betekent dat het haar dat klaar is om te worden getrimd, moet worden ontdaan van al zijn knopen. We raden eigenaars af om het haar te kort te knippen, omdat dit resulteert in een onverzorgde hond. Een goede vachtverzorging bestaat uit:

– Maak de vacht van de hond schoon en kam hem uit met een kam die zacht en plat is, niet te breed, niet te dun, en die gemakkelijk te hanteren is.

– Gebruik een conditioner om het oppervlak van de vacht te verlengen tot op de huid, waardoor het makkelijker wordt om de vacht te verzorgen en het dode haar te verwijderen.

– Gebruik vervolgens een elektrische tondeuse om door het haar te knippen, maar vergeet niet om de huid niet te knippen. Als het haar nog te lang is, kunt u nog steeds een schaar gebruiken, maar het is het beste om dit met de hand te doen.

– Daarna kunt u, indien u dat wenst, de vacht trimmen tot een lengte die korter of ideaal is voor uw hond.

– Een stofvrije vacht is het beste, omdat die minder kans geeft op parasieten of andere problemen voor de eigenaar.

-Ten slotte moet u uw hond vaak borstelen en letten op tekenen van irritatie, want dat is een belangrijke aanwijzing dat er iets mis is.

De vacht van een hond moet minstens twee keer per week worden geborsteld. Het maakt ook niet uit of u uw hond aan een kant borstelt of aan de andere kant. Het belangrijkste is om te borstelen. Als u een kortharige hond heeft, en u borstelt aan één kant, zult u vaak het haar van uw hond boven op de borstel zien drijven. Aan de andere kant, als uw hond een dikke, langere vacht heeft, zult u de ondervacht vermengd met het borstelhaar vinden. Borstel zachtjes aan beide kanten om de circulatie te bevorderen en het haar te bevrijden van het breken.

U moet erop letten dat u niet aan het haar trekt, want dan kan het in de knoop gaan zitten, wat emotioneel pijnlijk is voor de hond. Als u uw hond leert borstelen, zult u merken dat de huid voor u en uw hond gemakkelijker te verwijderen is, en dat het verharen geen probleem meer is.

Het haar moet goed worden uitgespoeld vlak voordat het in de droger gaat. Als de hond huidproblemen heeft die speciale verzorging vereisen, zult u merken dat het borstelen de bloedsomloop stimuleert en de hond samenbindt, iets wat zeer belangrijk is voor het behoud van een gezonde hond met een glanzende vacht.

Als u de hond baadt, gebruik dan warm water, zodat de huid niet te heet wordt – de hond kan dan ineenkrimpen. Borstel voorzichtig en zorg ervoor dat u de huid van de hond niet verwondt. Spoel af met warm water. Nogmaals, dit zal helpen om eventuele vervilting op voorhand te verwijderen, waardoor het voor u gemakkelijker wordt om verder te gaan met de volgende stap.

. Gebruik in het begin een rubberen borstel, deze borstel moet zo worden afgesteld dat hij de huid bereikt zonder er te hard aan te trekken. Verander de borstel naarmate u merkt dat het haar zijdezachter en gladder wordt. Als u voelt dat het te hard wordt, ga dan terug naar de eerste keer borstelen en pas de tand aan.

Geef uw hond elke dag een speciaal bad om hem schoon te houden en beter nog, om hem gezond te houden. Na het bad moet u hem goed afspoelen. Wanneer u de handdoek droogt, zorg er dan voor dat hij op een lage temperatuur staat, zodat hij niet verbrandt. Er zijn verschillende gezondheidsvoordelen aan het handdoek drogen van de hond:

o uitdroging tegen te gaan, zodat de huid niet verbrandt o het haar het hele jaar door te verzorgen en te onderhouden o het haar in goede conditie te houden terwijl het groeit

Het is een goed idee om de hond zelf met een handdoek te drogen, omdat dit helpt om echt die laatste prestatie aan het eind van het jaar te leveren. Als u een droger moet gebruiken, zorg er dan voor dat u een laag vuur gebruikt en zorg ervoor dat de hond goed geventileerd wordt. Doet u dat niet, dan kan het zijn dat u huidontsteking krijgt op uw nieuwe kortharige beste vriend. Behandel de hond na het bad tegen vlooien en voorkom dat hij besmet raakt.

lees meer:

Leave a comment

Your email address will not be published.