Hoe verzorg je een hond

Hondentrimsalon Zundert

 

 

 

De meeste puppy’s zijn niet gewend aan borstelen en dus moet hier uiterste zorg aan worden besteed. Als u een zeer langharige puppy hebt, is het beter om op jonge leeftijd, bijvoorbeeld zes weken, met hem te beginnen, zodat hij gewend raakt aan de verzorgingsprocedures. Wanneer u het haar van uw hond trimt, gebruik dan altijd een tondeuse die speciaal voor deze taak ontworpen is. Gebruik een tondeuse als u tussen de voetzolen van een hond trimt of als u één of twee lagen haar tegelijk trimt. Gebruik een tondeuse als uw hond een showhond is, als zijn vacht zijdeachtig is, of als u trimt voor een impressie. Wanneer u uw hond wast, altijd tussen de tenen wassen. Als de voet van een hond nat is, zet hij uit tot vier keer zijn oorspronkelijke grootte. Op dat moment zou het pijnlijk zijn voor de hond. Gebruik altijd een zachte borstel om te voorkomen dat u uw hond pijn doet. En denk eraan naar buiten te borstelen in plaats van naar boven.

– We noemen de vacht van een hond een vacht. Maar de vacht van een hond kan geen vacht genoemd worden. Het bestaat uit twee lagen, een ondervacht en een bovenvacht, natuurlijk. Als de vacht van uw hond niet op een vacht lijkt, dan is het geen vacht. Wees voorzichtig als u de vacht van uw hond opraapt, om te voorkomen dat u hem pijn doet.

– Sommige honden verharen om het jaar of om de twee jaar. Als dit het geval is, kunt u uw hond het beste om de paar maanden laten trimmen. Als uw hond een ras is dat veel verhaart, kunt u overwegen om zijn haar zelf te knippen of te trimmen. Er zijn hondentrimscharen waarmee u dit kunt doen.

– Een andere optie is het knippen van het haar van uw hond met een schaar en vervolgens het baden en borstelen van het resulterende haar. Het ziet er misschien niet mooi uit, maar het is heel gemakkelijk te doen.

Als u uw hond wilt laten trimmen, kunt u hem naar onze salon brengen, het haar van uw hond laten knippen, het uit verschillende kleurlagen laten samenstellen, en het vervolgens allemaal borstelen.

De meeste honden die in onze salon verblijven zijn klanten van ons. Zij zijn te weten gekomen dat als zij voor een massage naar onze spa komen, hun honden ook dezelfde behandeling zullen krijgen. We hebben klanten die alleen komen voor een schoonheidsbehandeling van hun hond. Zij begrijpen dat zij ook een voordeel krijgen omdat hun hond een heel speciale behandeling krijgt.

Hoewel de verzorgingsafspraak met uw hond een speciale afspraak is, betekent dat niet dat het een dure afspraak hoeft te zijn. Studies hebben uitgewezen dat de beste tijd om een hond te trimmen is wanneer hij nog jong is. Het effect van een goed bad is niet alleen goed voor de hond, maar ook voor de eigenaar. Het is een geweldige manier om een band met uw hond op te bouwen.

Bij de verzorging van een hond komt veel meer kijken dan alleen maar wassen. U moet uw hond op verschillende gebieden speciale aandacht geven. De belangrijkste zijn:

– Dieet – Als u ervoor wilt zorgen dat uw hond gezond blijft, moet u ervoor zorgen dat hij eet wat hij moet eten en niet overvoerd raakt. Zwaarlijvige honden kunnen aan een heleboel medische problemen lijden.

– Probeer nieraandoeningen te voorkomen – Nieraandoeningen komen zeer vaak voor bij honden, vooral bij vrouwelijke honden, maar ze kunnen worden voorkomen. vrouwelijke honden zijn er echter gevoeliger voor dan mannelijke.

– Tandenpoetsen – Het poetsen van het gebit van uw hond is erg belangrijk. Langdurig kauwen van onbehandeld zwart tandplak kan immers tandvleesontsteking veroorzaken. Het kauwen van speeltjes en traktaties kan ook voorkomen dat uw hond last krijgt van gingivitis, wat een rode verkleuring van het tandvlees is, en overtollig tandplak en tandsteen opbouwt.

– Nagels – Als uw hond nagels heeft, kunt u niet verwachten dat uw hond er mooi uitziet. Een vervelende relatie tussen uw hond en zijn poten kan veel schade aanrichten. U kunt dit voorkomen door de nagels van uw hond regelmatig te knippen.

– Vacht – Een schone en geborstelde vacht is van essentieel belang. Een vuile en matte vacht kan een aantal huidaandoeningen bij honden veroorzaken, en staat erom bekend dat het pijnlijk is.

lees meer:

Leave a comment

Your email address will not be published.