hond uitlaten

Honden Breda

Honden uitlaten is misschien wel een van de meest tijdrovende elementen van hondenbezit. Honden moeten worden uitgelaten voor de vele persoonlijke redenen. Zodra uw hond is getraind om aan de lijn te lopen, zal hij/zij het geweldig vinden. De tijd die de eigenaar eraan besteedt is ook bevredigend. En, net als baden, borstelen en andere verzorgingsprocedures, is de tijdsbesteding ook de moeite waard.

Het uitlaten van uw hond is een persoonlijke keuze. De eigenaar en de hond moeten samen uitzoeken wat de tijdsbesteding is. Als u een week met uw hond weggaat, is het misschien een goed idee om ‘s ochtends tien minuten met uw hond aan de lijn te wandelen en later nog eens twintig minuten. Op die manier bent u maar vier dagen van huis. Als u op de vierde dag terugkomt en u neemt uw hond mee voor een wandeling, doe het dan rustig aan. Neem de riem en loop een blokje om. Ga dan langzaam terug naar het oorspronkelijke beginpunt. U moet de hond meenemen op een relatief zachte heuvel. steile heuvel, rollend en zelfs een zandpad. Als uw hond begint te trekken aan de lijn kunt u gewoon zeggen ‘concentreer je terwijl je loopt, geen commando, gewoon blijven lopen. U kunt beginnen met het belonen met een kleine traktatie, elke paar seconden. Probeer wanneer uw hond bijna aan het einde van de weg is een extra traktatie te geven. Je wilt dat het honderd procent consequent is. Als je de tijd hebt om dit te doen, loop dan elke dag tien minuten, om de andere dag en in het weekend. U zou al snel een vijfde van een uur moeten kunnen toevoegen aan de normaal geplande wandeltijd.

Nu is het de kunst om de hond te laten reageren als je naar de lijn kijkt. Zonder me te realiseren dat ik mijn hond aan het trainen was om te kijken en alert te zijn op het commando ‘aan de lijn’, trok ik mijn hond door Paris Hilton territorium. Begrijp me niet verkeerd, ze was een fijne hond, maar Paris Hilton had gelijk, als je niet de mogelijkheid hebt om je hond te leiden dan is het het beste om hem in een kennel en/of bench te zetten.

Paris Hilton bewees dat honden niet echt aangelijnd hoeven te zijn en meer dan wat ook is dit principe wat we onmiddellijk willen bereiken. De keerzijde is dat je niet kunt verwachten dat je hond dit meteen leuk vindt. Begin met een kleine traktatie of een bal en houd die vast. Nu, in het geval dat uw hond weigert om het spoor instinct te volgen, trek het gewoon voorzichtig terug. Trek hem zelfs niet naar u toe, maar ga gewoon weg en zeg niets. Geen traktatie of ruk aan het touw, trek gewoon de lijn terug totdat de hond het spoor vindt en er aan snuffelt. Zeg niet eens ‘kom’ of ‘kom hier’. Zodra uw hond normaliseert, geef een traktatie en prijs uitbundig. Herhaal dit proces een aantal keren, en al snel zal uw hond vanzelf alert worden op het pad van de traktatie, zonder dat u zelfs maar de term ‘kom hier’ hoeft te gebruiken.

Waarschuwing: Als uw hond hondengedrag vertoont, onthoud dan dat ‘kom’ uiterst belangrijk is voor uw hond. Als u het zich niet kunt veroorloven een wedstrijd met uw hond te verliezen, kunt u hem het beste waarschuwen dat hij iets verkeerd doet met een diepe keelachtige grom laag in de toonhoogte. Volg deze waarschuwing met een ‘iaschool bell’ van laag niveau en een lange ontspannen grom. Af en toe een diepe borst grom kan ook op zijn plaats zijn om de toon te zetten. Als uw hond u gewoon negeert, gromt en op de borst drukt, kunt u het beste verder gaan.

Leave a comment

Your email address will not be published.