Slimme manieren om goed gedrag bij uw huisdier te versterken

Gedragstherapie hond

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel huisdiereigenaren merken dat ze per ongeluk slecht gedrag bij hun huisdieren versterken. Neem het voorbeeld van je hond die in huis probeert te markeren door aan elk oppervlak te snuffelen waar hij maar kan. Als u hem hiervoor berispt en hem vervolgens zijn gang laat gaan, kan hij concluderen dat snuffelen een slechte gewoonte is die hij moet veranderen. In plaats daarvan moet u negeren wat hij aan het doen is terwijl u hem aanspoort met een positief gedrag waar hij van houdt, zoals met u meelopen. Dit voorbeeld laat zien hoe belangrijk het is om ongewenst gedrag niet te versterken, maar er zijn vele andere situaties waarin het versterken van slecht gedrag gevaarlijk is voor zowel u als uw hond. Ala u moeite heeft met balans vinden in deze situatie dan kunt u altijd gedragstherapie voor uw hond overwegen.

Stel duidelijke verwachtingen.

Het is belangrijk om duidelijke verwachtingen te stellen aan uw hond. Dit zal voorkomen dat hij uw verwachtingen verwart met zijn eigen verlangens en fantasieën. U moet uw hond voorbereiden op succes als het gaat om training. Dit kan betekenen dat u een aantal van de volgende dingen in uw trainingsschema opneemt:

Het kiezen van een trainingsmethode die past bij zowel uw levensstijl als die van uw huisdier, d.w.z. hoeveel tijd u beiden hebt om uw hond te trainen.

Een trainingsmethode kiezen die past bij de leeftijd, de persoonlijkheid en het intelligentieniveau van uw hond.

Het kiezen van een trainingsmethode die past bij uw persoonlijke stijl van discipline.

Het kiezen van een trainingsmethode die u nog lange tijd kunt gebruiken.

Trainingen die dagelijks of wekelijks worden gepland.

Leer korte, eenvoudige commando's.

Dit is een van de beste manieren om goed gedrag bij uw huisdier te versterken. Dit betekent dat in plaats van het trainen van uw hond om specifieke acties uit te voeren, u hem zult leren om gewenst gedrag uit te voeren.

Dit is gunstig voor zowel u als uw hond, omdat het zal het duidelijk maken voor jullie beiden welke acties uit te voeren in plaats van slechte degenen. Bijvoorbeeld, laten we zeggen uw hond springt op. Dit is een gemeenschappelijke springen cue gebruikt in behendigheid wedstrijden. Wanneer uw hond opspringt, zeg hem "Geen sprong" en voer in plaats daarvan een zit. Uw hond zal houden van je nog meer voor deze gave, want het zal duidelijk maken aan hem dat springen is niet de gewenste actie.

Onthoud, herhaling is de sleutel tot goed leren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het trainen van uw huisdier een serieuze zaak is. Het versterken van slecht gedrag is niet alleen gevaarlijk voor uw huisdier – het zal ook uw leven miserabel maken.

Goed gedrag moet worden beloond met traktaties, aaien, en niets anders. Je moet goed gedrag elke keer belonen en consequent zijn. Als u uw hond niet beloont voor goed gedrag, zal hij uiteindelijk leren dat dit gedrag geen beloning oplevert.

Het beste is om een trainingsmethode te vinden die past bij uw levensstijl en bij de leeftijd, de persoonlijkheid en het vaardigheidsniveau van uw hond, en die methode dagelijks toe te passen. Dit is de enige manier om te zorgen voor consistent, gezond en gelukkig gedrag voor uw huisdier voor de komende jaren.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.