Wat voor soort hond heb ik nodig?

Dierenopvangcentrum Rotterdam

 

Na een week moet de persoon die het dier heeft gevonden, het dier ophalen en krijgt hij een kennisgeving van de plaats waar het dier zich bevindt. Als de persoon na een week nog steeds niet weet waar het dier is, wordt het dier in quarantaine geplaatst om de verblijfplaats vast te stellen. Als de eigenaar niet thuis is, moet een persoon worden gevonden die voor het dier kan zorgen. Voor de bescherming van dieren in een dierenopvang, overbevolking van dieren, wijkbescherming, case management van het dier enz. zal het algemeen asiel u kunnen helpen met al deze speciale gevallen en de dienst van de Dierenbescherming is de snelste oplossing en degene die de meeste informatie vereist voordat u kunt verschijnen voor een mogelijke adoptie.

Wanneer te redden?

Als je een hond wilt adopteren, moet je je onderzoek doen en dan een beslissing nemen over wat het beste voor je is. Je keuze zou kunnen zijn om een hond te nemen waarvan je weet dat hij je veel stress zal bezorgen of om het alleen met je SO op te lossen. Neem geen hond die je niet aankan als ze op een of andere manier verdwalen. Neem geen hond die huilt. Je hoeft niet alles in te pakken wat je bezit. Elke puppy zal wat uitvallen. Het eerste jaar zullen extra kleine honden kleiner zijn, maar ze moeten nog wel de eerste stappen in hun leven zetten en zich voorbereiden op een groter leven. Een hond die net zijn eerste jaar achter de rug heeft, moet een tuigje dragen zodat hij niet verdwaalt. Kies de hond voor zijn of haar persoonlijkheid. Sommige honden zijn verlegen, andere zijn erg geduldig en weer andere genieten van veel aandacht, zolang ze zich niet bedreigd voelen. Meer informatie over hondengedrag kunt u lezen in “Wat voor soort hond foster ik?” – meer Het is altijd een goed idee om een straat-, binnen- en buitenkennel beschikbaar te hebben in uw omgeving. Zorg ervoor dat uw asiel een omheinde ingang rondom het asiel heeft, zodat u een hek kunt kopen (tegen uw klauwen prijs). Als je asiel veel bezoekers heeft, informeer dan naar huisoppas of je voegt een u-pick systeem toe. Zo niet, zoek dan minimaal twee aanbieders van reddingsgroepen die voor 1 jaar of 3 jaar kunnen zorgen voor de volledige roedel die je wilt. Noteer ze op deze eerste pagina van de bel een redder waar je info vindt over die optie. Hou in gedachten dat een thuis een constructie is en geen bestemming.

Redding kan niet garanderen dat een hond zal worden geadopteerd. Een vriendelijk persoon heeft dezelfde kansen om een hond te socialiseren die zal worden verstoten als hij kanker heeft als een eenmalige gast.

Een huis of appartement is geen permanente woning

Je moet de middelen hebben om in een huis, een flat of in een hondenpark te verblijven (als je hond niet-agressief zal zijn). Het is goed om te weten dat een hond naar een asiel gaat (met een telefoon) als hij in gevaar is door ernstige ziekte of verwonding, en dat je de hond naar een asiel kunt brengen. Bij een huis zul je het uit elkaar moeten halen voordat je het wegdoet. Als je meubels nog heel zijn, dan moet je ze terugzetten zoals je ze eerder zag, zoals ze waren, alleen voor jouw ogen. Zo niet, dan moet je een nieuw frame kopen voor het huis en de woonkamer.

Lees meer:

Dierenopvangcentrum Rotterdam

Leave a comment

Your email address will not be published.